Dieren aan de drugs


Door dieren te observeren heeft de mens veel geleerd. Bijvoorbeeld welke kruiden kunnen we gebruiken, met welke geur kunnen we hinderlijke insecten op afstand houden etc. Maar we hebben nog meer geleerd van het dierenrijk, bijvoorbeeld dat wij ons absoluut niet hoeven te schamen om ons af en toe te bedwelmen met allerhande middelen, dieren slikken en snuiven ook…

Het gebruiken van stimulerende middelen wordt nog altijd veroordeeld. Is het niet de overheid met haar eeuwige strijd tegen drugs. Dan is het wel de veroordelende blik in je omgeving wanneer je het woord drugs in je mond durft te nemen. Toch heeft de mens al eeuwen lang de behoefte om even te ontsnappen aan de werkelijkheid. Het lijkt net zo’n oerinstinct te zijn als vechten, eten en b.v sex. Maar ook dieren zijn net zo hard op zoek naar manieren om high te worden, in dit artikel een paar voorbeelden van de trippende dieren.

Dolfijnen en de kogelvis

Dolfijnen, volgens velen de slimste dieren in het dierenrijk. Staan erom bekend een kogelvis te gebruiken om high te worden. Wanneer een kogelvis bang is, scheidt deze een verlammend gif af. Dodelijk in grote hoeveelheden, maar in kleine hoeveelheden heeft dit gif een narcotisch effect. In plaats van een joint geven dolfijnen elkaar dus een kogelvis door. (video) Kort daarna zweven de dolfijnen op hun rug met hun ogen in spleetjes helemaal stoned aan de waterspiegel.

meer onder de foto

Katten(kruid)trip  

Iedereen die op Youtube wel eens naar kattenfilmpjes kijkt heeft het gezien. Een kat die helemaal door het lint gaat op een speeltje waar kattenkruid inzit. Dit kattenkruid is een muntachtige plant met een euforische werking op katten. Niet op alle katten trouwens, ze moeten wel een gen hebben die de geur van het kruid kan verwerken. Dat is het geval bij ongeveer 2/3 van de huiskatten.
Het stofje Nepetalacton in kattenkruid, geeft bij katten een euforische reactie door er aan te ruiken. Ze vertonen speels, kittenachtig gedrag en raken in een soort trance. Bij een klein beetje kattenkruid zijn katten sociaal en speels. Wanneer ze er te veel van binnenkrijgen, door het bijvoorbeeld op te eten. Kunnen ze dramatisch miauwen en soms zelf gaan schuimbekken. Maak je maar geen zorgen als je huiskat als een kwijlende baby aan de ketamine over grond rol, na een paar minuten is dit gedrag voorbij.

Dronken bijen

Bijen zijn harde werkers, en tijdens een dag hard werken lusten ze wel een glaasje. Tussen het bestuiven door drinken ze waar ze maar aan kunnen komen: gefermenteerde nectar. Bijen worden van nature aangetrokken tot de zoete geuren van rottend fruit. Bijvoorbeeld rottende bessen of appels. Door het fermenteringsproces wordt er alcohol aangemaakt. 
Onderzoekers hebben ontdekt dat bijen zelfs een alcoholverslaving ontwikkelen als er een constante aanvoer is. Niet alleen rottend fruit heeft een enorme aantrekkingskracht op bijen. Het restje wijn op de bodem van je glas, ze zijn er gek op. Ze drinken graag het equivalent van tien glazen alcohol, met als gevolg dat ze zigzaggend naar huis vliegen, of in een totaal verkeerde provincie belanden omdat ze zijn vergeten in welke boom hun korf hangt.

En… als ze wel hun korf vinden, moeten ze soepel landen. Er staan namelijk uitsmijters bij de ingang van de korf. Deze uitsmijters zorgen ervoor dat vijanden als wespen buiten de korf blijven. Maar ze houden ook dronken bijen tegen totdat ze nuchter zijn. Gaan sommige bijen te vaak in de fout dan kan het zelfs gebeuren dat de uitsmijters de pootjes afknagen van de dronkenlap. Dan laat je dat glaasje bijenbier de volgende keer wel staan.

Hommels

Hommels dwarrelen in de zomermaanden ook vaak als een kip zonder kop rond. In die periode bloeit namelijk de lindeboom, die in een korte periode geweldig veel nectar produceert. Hommels zijn er gek op, maar kennen hun limiet niet en slurpen er zoveel van op dat ze dronken worden. Hommels zijn dé comazuipers van het dierenrijk, als ze ladderzat op straat liggen zijn ze een makkelijke prooi voor bijvoorbeeld mussen. Bijzonder is dat mussen soms zoveel aangeschoten hommels eten dat ze er zelf weer dronken van worden….. en dronken mussen zijn weer een makkelijke prooi voor bijvoorbeeld katten. Zo zie je maar, alcohol maakt meer kapot dan je lief is.

Space rendieren

Tijdens de lange winters in het noorden moet je wat om de tijd een beetje te doden. Rendieren gaan daar heel lekker op ‘de heilige paddenstoel’ Amanita Muscaria. Waarschijnlijk kunnen ze daarom vliegen. Of denken ze dat ze ’t kunnen. De paddenstoel heeft namelijk een sterk hallucinerende werking. Zo sterk dat het voor mensen gevaarlijk kan zijn. Daarom verzamelen sjamanen het liefst urine van rendieren om te drinken, in plaats van direct de paddenstoel zelf te eten. Of de rendieren écht onder invloed zijn, of de paddenstoel gewoon heel goed kunnen verwerken, is nog niet onderzocht. Maar ze graven hele lage sneeuw weg om eraan te komen, dus ze zijn er behoorlijk gek op.

Jaguars aan de Ayahuasca

Je hebt katten weleens gras zien eten toch? Dat doen katten omdat ze daarna moeten overgeven en daarmee hun spijsverteringsstelsel reinigen. Jaguars zijn natuurlijk gewoon katten in het groot, en die doen dit dus ook. Alleen eten jaguars van de sage-plant ook wel bekend als Ayahuasca. Door de werkzame stof DMT kun je gaan hallucineren en je onderbewustzijn naar boven halen. Jaguars kunnen er geen genoeg van krijgen…

Wallaby’s aan de opium

In Australië zijn gigantisch veel papavervelden en de opium in die papaver wordt gebruikt om pijnstillers zoals morfine te maken, maar ook heroïne. Wallaby’s zijn verslaafd aan de klaprozen. De kleine kangoeroes zoeken papavervelden op, kauwen op de papaver en hebben vervolgens de schattigste trip ooit. Ze huppelen waus in cirkels door het veld totdat ze er letterlijk bij neervallen. Dan slapen ze hun roes uit, zich niet bewust dat de cirkels in het graan die ze hebben gemaakt de volgende dag voor het werk van aliens aangezien wordt.


Like it? Share with your friends!

0 Comments