Over Legal-High

[vc_row el_id=”story” css=”.vc_custom_1562519522331{margin-top: 30px !important;}”][vc_column][vc_row_inner][vc_column_inner width=”1/2″][vc_column_text]Sinds het bestaan van de mensheid wordt er al drugs gebruikt om even te ontsnappen uit de dagelijkse stress of sleur. Er zijn zelfs verschillende dieren die vormen van drugs gebruiken. Wat ons betreft is er dus niets mis mee als mensen drugs willen gebruiken, mits gebruikers goed geïnformeerd zijn en veilig gebruiken.

Wij veroordelen dan ook helemaal niemand die een bepaalde drug eens wil proberen, maar vinden het wel belangrijk dat degene die een product wil uitproberen optimaal wordt geïnformeerd. Daarom hebben we over verschillende soorten drugs zoveel mogelijk informatie op deze website verzameld. Wat zijn de effecten, wat doet het, maar zeker ook wat zijn de risico’s.[/vc_column_text][vc_column_text][/vc_column_text][/vc_column_inner][vc_column_inner width=”1/2″][vc_cta h2=”Harde cijfers” color=”violet”]97,9% van het aantal doden door alcohol, tabak en drugs is toe te schrijven aan de legale middelen alcohol en tabak. ‘Slechts’ 2,1% is toe te schrijven aan de illegale middelen zoals heroïne, cocaïne, XTC, amfetamine en GHB.(1)[/vc_cta][/vc_column_inner][/vc_row_inner][vc_column_text]Daarnaast verzamelen wij zoveel drugs gerelateerde mogelijk berichtgeving uit de media, informatie die onze bezoekers mogelijk kan helpen een eerlijke mening te vormen over de onderwerpen die wij behandelen.[/vc_column_text][vc_column_text]

Discussie

De tweede doelstelling van deze website is namelijk om met elkaar de discussie aan te gaan. Op dit moment is Dhr. Grapperhaus (Minister van Justitie) bezig met een wetsvoorstel om groepen van NPS (Legal-highs, designer-drugs, research chemicals) op de opium lijst te plaatsen. Naar onze mening is deze voorgenomen wetgeving voorbarig, onterecht en werkt dit zelfs averechts (zie GB). Ons voorstel zou eerder zijn om drugs(gebruik) te reguleren en te controleren in plaats van te verbieden.
Het is natuurlijk heel makkelijk om te roepen, ‘drugs moet legaal worden’ net zoals het voor de tegenstanders (te) makkelijk is om te roepen ‘alle drugs moet illegaal zijn’.
Zowel de voor- als tegenstanders van legalisering willen wij daarom een platform geven, om ervaringen te delen en open te discussiëren over b.v. de eerder genoemde wetgeving.
Iedereen van 18 jaar en ouder die deze website bezoekt, kan daarom een account maken en meepraten (forum wordt snel toegevoegd) op Legal-High.nl. Elk ‘lid’ kan daarnaast zelf berichten posten, enquêtes opstellen, ervaringen delen en vragen stellen over drugs of andere onderwerpen aansnijden.

Ons doel is een ​​community op te bouwen die informatie en ervaringen (goed of slecht) met elkaar deelt. Op deze manier willen wij het gebruik, reguleren en mogelijk legaliseren van (bepaalde) drugs in ieder geval bespreekbaar maken. Daarmee is deze website niet bedoeld om het gebruik van drugs te promoten.
Wij zijn zelf bezorgde ouders, en willen vanzelfsprekend liever niet dat onze kinderen gaan roken, drinken en/of drugs gebruiken. Maar als onze kinderen bijvoorbeeld naar een feest gaan, is de kans wel heel groot aanwezig dat ze in contact komen met drank en drugs. Als onze kinderen dan toch gebruiken (en wees eerlijk dat heb je zelf ook wel eens gedaan) dan wel graag in een veilige en gecontroleerde omgeving met veilige en liefst gecontroleerde producten.

100% veilig drugsgebruik is onmogelijk. Het gebruik van drugs brengt altijd enig risico met zich mee. Het is belangrijk om voorzichtig te zijn bij het nemen van elk type drug.

[/vc_column_text][vc_column_text]

Harde cijfers

97,9% van het aantal doden door alcohol, tabak en drugs is toe te schrijven aan de legale middelen alcohol en tabak. ‘Slechts’ 2,1% is toe te schrijven aan de illegale middelen zoals heroïne, cocaïne, XTC, amfetamine en GHB.(1)

In 2017 overleden 974 mensen door alcoholgebruik. Bij 18% van hen ging het om schadelijk gebruik, bij 26% om alcoholafhankelijkheid en bij 43% om leverziekten (2). Als je de cijfers bekijkt van het aantal doden dat jaarlijk is te betreuren door het roken, dan zijn deze ronduit schokkend.

In 2016 overleden in Nederland naar schatting 19.587 mensen van twintig jaar en ouder aan de directe gevolgen van roken. Dit betekent dat in Nederland 13,1% van alle sterfgevallen van 20 jaar of ouder aan roken kan worden toegeschreven. Wereldwijd is ongeveer 11,5% van alle doden het gevolg van roken.(2)

(1) Jellinek
(2) Trimbos Instituut[/vc_column_text][vc_column_inner width=”1/3″][/vc_column_inner][/vc_column][/vc_row]